Görsel Sanatlar

Deneyimli Görsel Sanatlar kadromuz öğrencilerimizi yeteneklerini keşfetmeye, yeni mecralar ve yöntemler denemeye, ve bakış açılarını genişletmeye teşvik ederler.  Görsel Sanatlar çalışmaları her okul birimi için mevcut olan farklı sanat atölyelerinde yürütülmektedir. Amacımız; Hisar'da disiplinlerarası etkileşimi sanat ortamında değerlendirebilen ve düşüncelerini özgün ürünlere dönüştürebilen yaratıcı öğrenciler yetiştirmektir. Güçlü fiziksel altyapımız göz önüne alındığında okulumuzun duvarlarını süsleyen özgün renk ve desenler, Kültür Merkezimizde birbiri ardına açılan sergiler, öğrencilerimizin sanat ve tasarımla ilgili aldıkları ulusal ve uluslararası derece ve ödüller tüm bu sürecin sonucu olarak ortaya çıkmaktadır.

Hisar Serisi Karma Sergiler

Öğrencilerimizin bireysel ilgi ve performanslarını değerlendirmek amacıyla, 15 yıl önce başlanan sergi etkinlikleri her yıl Okulöncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise seviyelerinden oluşan öğrenci çalışmaları ile devam eder.

Öğrenciler; fotoğraf, lego, yağlı boya, akrilik, grafik tasarım, karakalem, alçı rölyef ve heykellerden oluşan bu sergilerde ürettikleri çalışmaları arkadaşları ve seyircilerle paylaşma ve yorumlama imkanı bulurlar.

Okulumuz Kültür Sanat Merkezi Sanat Galerisinde akademik yıl boyunca farklı seviyelerden öğrencilerin katıldığı toplam yedi tane sergi düzenlenir.

Aralık 2020 tarihinde Kültür Merkezimiz içinde sergilenmeye başlayan "Dünden Kalanlar" öğrenci sergimizin kısa videosunu izlemenizi tavsiye ederiz.