7. sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenleri, İskoçya’nın Edinburgh ve Glasgow şehirlerini kapsayan bilim gezisine katıldılar. Öğrencilerimiz, Blair Drummond Safari Parkı’nda doğal yaşamı gözlemlediler, “The Falkirk Wheel” adlı tekne asansörünü ziyaret ederek enerji verimliliği konusunda bilgi aldılar, Glasgow Science Centre’da iklim değişikliği ve canlı sınıflandırması gibi konuları interaktif olarak öğrendiler. Ayrıca Glasgow Kelvingrove Art Gallery and Museum’u ziyaret ederek bölgenin tarih ve kültürü hakkında bilgi sahibi olurken Camera Obscura’da optik illüzyonlarla ve Harry Potter turuyla İskoçya’nın tarihini keşfettiler. National Museum of Scotland’da ise genetik, teknoloji tarihi ve ilk klon koyun Dolly’nin sergilendiği alanı gezdiler. Gezinin sonunda Our Dynamic Earth’de Dünya’nın oluşumu ve farklı ekosistemler hakkında bilgi aldılar.