Hisar Okulları Mühendislik Takımı Hisar Mechatronics 2023-2024 Akademik yılında VEX Robotics Competition – Over Under sezonunda katıldığı 5 turnuva ile Türkiye sezonunu  tamamladı. Beraber çalışan 3 takım olarak katıldıkları turnuvalarda aldıkları 9 ödül ile oldukça başarılı bir sezon geçiren Hisar Mechatronics takımları sürecin son etkinliği olan Türkiye Şampiyonası’nda çok zorlu geçen final müsabakaları sonucunda finalist olarak turnuvayı tamamladı.

Hisar Mechatronics VRC takımlarından Fusion turnuvada Finalist (turnuva ikinciliği) ve Excellence Award aldı. Excellence Award takımın turnuvanın farklı aşamalarındaki robot performansı, robot tasarımı, mühendislik tasarım sürecinin uygulanışını yansıttıkları mühendislik defteri değerlendirmesi ve jüri mülakatları bütününde verilen VRC yarışmalarının en kıymetli ödülü olarak açıklanır. Bu ödül ile okulumuzu ve ülkemizi 24-27 Nisan 2024 tarihlerinde ABD’de düzenlenecek VEX Worlds Dünya Şampiyonası’nda temsil etmeye hak kazanan Hisar Mechatronics’i tebrik ediyoruz.