Bu yıl da geçtiğimiz senelerde olduğu gibi İstanbul Liseleri Platformu tarafından tasarlanan “Dünya Felsefe Günü” etkinliklerine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadık. 18 farklı okuldan gelen öğrencilerin katılımıyla 26 Kasım Cumartesi günü kampüsümüzde gerçekleşen etkinliğin teması “yavaşla(t)ma” oldu.

Lise öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte katılımcılar, katıldıkları atölye çalışmalarında “yavaş bir okul tasarlamak isteseydiniz hangi değerleri, ilkeleri göz önüne alırdınız?” sorusunu cevaplamaya çalıştılar.

Bu noktada biz de sizleri, Alain Badiou’nün sözlerine kulak vermeye davet ediyoruz:

“Felsefe, bir yavaşlatma işlemi önermelidir. Hızlanma buyruğu karşısında, düşünceye ait bir zaman inşaa etmelidir… Mesele temelde, hakikat kategorisini felsefî olarak, bizi dünyanın hızından yalıtacak bir yavaşlıkta yeniden inşa etme meselesidir.”