Lise 11. Sınıf öğrencilerimiz 10-11 Kasım 2022 tarihlerinde Nesin Matematik Köyü’nü ziyaret ettiler. Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin’e bıraktığı vasiyet üzerine İzmir’in Selçuk ilçesinde kurulan Nesin Matematik Köyü, herkesin her seviyede matematik yaptığı, öğrendiği, öğrettiği ve düşündüğü bir alan. Burada iki gün geçiren öğrencilerimiz matematikçi akademisyenlerin derslerine girerek bir matematikçinin nasıl çalıştığını gözlemleyip, yaratıcı ve mantıklı çözümleri üretebilmeyi deneyimleme fırsatı buldular. Öğrencilerimiz aynı zamanda MÖ 6000 yıllarında kurulmuş antik yunan kenti Efes, Meryem Ana’nın son günlerini geçirdiğine inanılan Meryem Ana Evi ve matematiğin eğlenceli dünyasını keşfetmek amacıyla kurulan, Türkiye’nin ilk ve tek matematik müzesi olan Thales Matematik Müzesini rehber eşliğinde gezdiler.