Hisar Okulları olarak her akademik yıl içinde düzenli olarak ve ihtiyaçlar doğrultusunda acil durum ve afetlere hazırlık konusunda donanım, eğitim ve tecrübelerimizi geliştirmekteyiz. Geçtiğimiz aylarda Okulumuzda gerçekleştirilen çeşitli çalışma ve eğitimlere dair detaylı bilgileri aşağıda paylaşıyoruz:

İlk Yardım Güncelleme ve Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED)  Eğitimleri: 

Sağlık Bakanlığı tarafından 28 Eylül 2022 tarihinde düzenlenen İlk Yardım Güncelleme ve Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED) eğitimine okul idarecilerimizden ve öğretmenlerimizden 28 çalışanımız katılmış ve eğitimleri tamamlamışlardır. OED eğitimi ardından Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen uygulamalı OED sınavında tüm çalışanlarımız başarılı olmuş, belge ve sertifikalarını almaya hak kazanmışlardır.   

İlk Müdahale Eğitimi:

AKUT Vakfı tarafından 31 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihinde teknik ve idari personelimizden oluşan 22 kişilik Arama, Kurtarma ve Yangınla Mücadele Ekibimize  40 saatlik İlk Müdahale Eğitimi verilmiştir.  Eğitim, olası deprem ve acil durumlarda hasta ve yaralılara ilk müdahalenin nasıl ve doğru yapılması gerektiğine yönelik teknik bilgileri kapsamaktadır. Eğitim sonunda düzenlenen sınavda eğitime katılan tüm çalışanlarımız başarılı olmuştur.

Müdahale Bölgesi Eğitimi:

Okul doktorumuz ve hemşirelerimiz 15 Ocak 2022 tarihinde AKUT Vakfı tarafından verilen Müdahale Bölgesi Eğitimini başarıyla tamamlamışlardır.

Deprem Tatbikatı:

7 Ekim 2022  tarihinde saat 09:50’de tüm okullarımızda deprem tatbikatı  yapılmıştır. Okullarımızda öğrencilerimiz binalarımızı ortalama 2:30 dakikada  başarılı bir şekilde tahliye etmişlerdir.

Okulumuzun acil durum ve afet planlarının, talimat ve süreçlerinin uzman bir kurum tarafından da değerlendirilmesi amacıyla, 2019 Kasım ayında başlattığımız AKUT Vakfı ile Çözüm Ortaklığı çalışmalarımızın devam etmekte. Konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için web sayfamızda yer alan Hisar Okulları Afet, Acil Durum, Risk ve Kriz Yönetimi bölümünü inceleyebilirsiniz.