Hisar Okulları, 24-28 Haziran 2019 tarihleri arasında Columbia Üniversitesi Business School tarafından sunulan, Global Girişimcilik ve İnovasyon dersine Türkiye’de ev sahipliği yaptı. Programa Lise öğrencilerimiz yanında İstanbul’daki diğer liselerden de öğrenciler katılım gösterdi. Eğitim programı, girişimcilik ve yenilikçiliğin teorik ve pratik anlamda kapsamlı açıklaması ve öğrencilerin kendi fikirlerini yeni girişimcilik projelerine dönüştürebilmelerine yönelik verilecek mentorluğu kapsadı.

Program kapsamında katılımcı öğrenciler portföylerine pek çok potansiyel ürün, hizmet ve süreç fikri katmış ve en güçlü fikirlerinin potansiyelini, kanıtlanmış pazar araştırma teknikleri ile test etme şansını elde ettiler. Eğitimin son günü katılımcı öğrenciler Hisar Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Sayın Prof. Dr. Çelik Kurtoğlu ve ALWISER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erkan Yıldırım’ın yer aldığı jüriye projelerini sundular. Programı tamamlayan her öğrenci, dersi sunan Columbia Üniversitesi öğretim görevlisinden bir tavsiye mektubu da alma şansını elde etti.