Lise öğrencilerimizden oluşan NoktaParantez Robotik Takımımız Bilgisayar Eğitimi öğretmenlerinin mentorluğunda
2-8 Nisan tarihlerinde Kanada’da düzenlenen First Robotics Competition Festival de Robotique a Quebec City Regional etkinliğine katıldı. 35 takımın yarıştığı etkinlikte mücadele eden takımımız, Entrepreneurship Award ödülü ile yarışmayı tamamladı.

Yarışma öncesi 6 hafta süren hazırlık sürecinde öğrencilerimiz iş birliği içinde çalışarak verilen görevleri başarıyla yapabilen bir robot tasarladılar. Mekanik, elektronik ve programlama aşamalarını kapsayan robot tasarım sürecinde, öğrencilerimiz pek çok bilgi, beceri ve deneyim kazanarak üç gün süren yüksek tempolu etkinlik için Business ve Entrepreneurship grubu öğrencileri takımlarının görsel ve kurumsal kimliğini oluşturma, sosyal medya iletişimini yürütme, web sitesini yapma, tişört ve rozet tasarımına kadar bir çok çalışma yürüttüler. Bunun yanında, robot yapım ve diğer masraflar için kaynak oluşturmak amacıyla bir çok firmayla görüşmeler gerçekleştirdiler. Bu görüşmeler sayesinde öğrenciler kendilerini ve fikirlerini ifade edebilme, sunum yapma, marka yaratma ve girişimcilik becerilerini geliştirdiler.

Öğrencilerimiz yarışma sonrası Montreal’da McGill Üniversitesi’ni ziyaret etme şansını da buldular. NoktaParantez Robotik Takımımız bu yıl FRC sezonunu First Robotics Competition Bosphorus Regional:Team Spirit ve Quebec City Regional: Entrepreneurship Award ile tamamladı.