Lise öğrencilerimiz Bilgisayar Bölümümüzün mentorluğunda, 20-23 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul 3. Havalimanı’nda düzenlenen Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne beş farklı kategoride katılım sağladılar. Model Uçak, Türk Hava Yolları Hackathon, Robotik Fetih 1453, Take-Off Startup ve Artificial Intelligence kategorilerine okulumuzu temsil ettiler.

Öğrencilerimiz, Model Uçak yarışması için, İTÜ Uzay ve Uçak Bilimleri Fakültesi’nde bir ay boyunca konu ile ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi’nin değerli öğretim üyelerinden ders alan öğrencilerimiz, hocalarının mentorluğunda yarışmaya hazırlandılar ve kendi model uçaklarını yaptılar. Kendileri için çok yeni olan bu alanda gösterdikleri performans ve ortaya çıkardıkları sonuç hepimiz için gurur verici oldu.

Öğrencilerimiz, Teknofest kapsamında düzenlenen Türk Hava Yolları Hackathonu’na katılan tek lise takımı olarak Sabre Özel Ödülü kazandılar.

Ayrıca yine aynı etkinlik kapsamında düzenlenen Take-Off Startup’ta sunum yapan en genç proje de öğrencilerimize aitti.

Öğrencilerimizi gösterdikleri performans ve başarıdan dolayı tebrik ediyoruz.