İzzet Kebudi ’15, Hisar’dan mezun olduktan sonra Columbia Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümünde öğrenimine devam ediyor. İzzet, Columbia’daki ilk senesinden itibaren, dolu dolu bir üniversite tecrübesi yaşamak için ders dışı etkinliklerde yeralmaya özellikle önem verdi.

2015 sonbaharında Columbia’nın en önemli finans kulübü olan Columbia Financial Investment Group’a katıldı. CFIG, konuk konuşmacılar getirerek ve haftalık finansal piyasa özetlerini sunarak Columbia öğrencilerinin finansın birçok yönünü öğrenmelerine katkı sağlayan bir kulüp.

İzzet, The Economist’le yapılan sponsorluk anlaşmaları ile kulübün kampüs dışında da tanıtımını yapıyor ve kuruluşun başkan vekilliği görevini sürdürüyor. İzzet, Türk kültürünü, sanatını, siyasetini içeren konular hakkında konuk konuşmacılara ev sahipliği yaparak Türkleri kampüste bir araya getiren yemekler düzenleyerek Türk topluluğunu güçlendirme çalışmaları yapan Columbia Türk Öğrenci Derneği’nin de yönetiminde yer alıyor.

İzzet, 2016 sonbaharında Mühendislik Fakültesi Senatörü olabilmek için bir kampanya düzenledi; başarıyla seçildi ve iki yıldır Üniversite Senatosunda bu görevi başarıyla yürütüyor. Ayrıca, Üniversite Senatosunda Öğrenci İşleri Komisyonu başkan vekili olarak akademik danışmanlık, mekanlar, zihinsel sağlık ve spor konularında çalışmalarını sürdürüyor.

İzzet CFIG’e katılınca finans çok ilgisini çektiği için 2017 yazında Citi Grup’un İstanbul ofisinde yatırım bankacılığı analisti olarak staj yaptı. Bu yaz da Morgan Stanley’de New York’ta aynı şekilde çalışacak. Kariyerine finansal hizmetler alanında başlamayı amaçlıyor, ancak gelecekte yenilenebilir enerji sektörünü keşfetmek ve küresel topluma fayda sağlayacak bir gelecek inşa etmek istiyor.

Mezunlarımızla gurur duyuyor, hayatlarında her şeyin en iyisini diliyoruz.