2010 yılından itibaren Toplum Hizmetleri bölümümüz önderliğinde öğrencilerimizin hayata geçirdiği “Etkin Öğrenci, Etkin Yurttaş” projesi kapsamında yaz okulu programımız bu yıl Manisa’da Milli Birlik Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizin; eğitmen olarak görev aldığı, bilgi ve becerilerini paylaşma, yeni sosyal ilişkiler geliştirme, gittiğimiz bölgelerin doğal ve tarihi kültürel zenginliklerini tanıma, farklılıklarımızın bize kattığı zenginlikleri görme fırsatı bulduğu proje önceki yıllarda Ağrı, Gaziantep, Sinop, Samsun, Kars, Kosova Prizden’de gerçekleştirilmişti.

Bu yıl gönüllü olarak 5 öğretmenimiz danışman, 47 lise öğrenci moderatörlük görevini aldı. Program boyunca yapacağımız etkinliklerin yer aldığı gönüllü kitabımızla beraber her akşam tüm gönüllü kadromuz bir sonraki gün yapılacak olan etkinliklere hazırlandı. Ertesi gün öğrencilerimiz günlük programımıza uygun şekilde insan hakları ve yurttaşlık, eleştirel düşünme, ayrımcılık, savaş, toplumsal cinsiyet, ekoloji, İngilizce, drama, ritim atölyelerinin moderatörlüğünü yaparken, öğretmenlerimiz de gruplarda gözlem yaptılar. Gün sonu değerlendirme toplantılarında öğrencilerimiz önce kendilerini ve günün etkinliklerini değerlendirdikten sonra sonra da öğretmenlerimizden de geri bildirim aldılar. Gün sonu değerlendirme toplantısı sonrasındaki kısa dinleme zamanı ve akşam yemeğinin ardından yeniden sonraki güne hazırlık toplantıları yapıldı.

Program boyunca Manisa’lı 65 öğrencimiz için kahvaltı hazırlığı, servisi ve kahvaltı sonrası temizlik işlerini de yine öğrenci ve öğretmenlerimiz yaptılar. Öğle yemeklerinin servisi yine öğrencilerimiz tarafından yapıldı.

Normal şartlar altında yaz okuluna gitme şansı bulamayacak öğrencilerle geçirdiğimiz 2 hafta boyunca yaptığımız tüm etkinliklerde ekibimiz bir çok kazanım elde etti. Öğrencilerimiz tartışma, uzlaşma, konuşma, dinleme, anlama, ekosistemin bir parçası olarak yaşama gibi temel konular üzerinde düşünme fırsatını yakaladı.

Öğrencilerimiz Cumartesi günleri Manisa’nın tarihi, doğal ve kültürel mirasını tanıyarak Sipil dağını ve Sart harabelerini gezdi, yöresel yemekler yedi. Yaz okulu programımız, 2 hafta boyunca ortaya çıkan ürünlerden oluşan sergi ve sertifika töreniyle son buldu.