Hisar Okulları olarak, Cumhuriyet’in 100. yılını coşkuyla kutlarken özgür düşüncenin sanat alanına katkısı ışığında farklı branşlarda eğitim içeriklerinin sanat çerçevesinde ters yüz edilerek ele alınmasını hedefleyen çok disiplinli bir çalışma başlatmış bulunuyoruz. Gençlerimizin profesyonel sanatçıların desteği ve etkileşimi ile gelişecek bakış açılarına katkı sağlayacak Hisar Okulları Cumhuriyet’in 100. Yılı Sanat Projesinin küratörlüğünü Sayın Beral Madra üstleniyor. Proje kapsamında kuramcılar, eğitimciler, sanatçılar tarafından yönetilecek atölyeler planlanmıştır. 2023 Eylül ayından günümüze Beral Madra ve ona eşlik eden dört sanatçının; Ani Çelik Arevyan, Ahmet Öktem, Gonca Sezer ve Raziye Kubat, eşleştiği bölümlerden projeye dahil olan öğrencilerle çalışmaları sürmektedir. Mayıs – Haziran dönemimde Cumhuriyetin 100. yılına ithafen öğrencilerimizin ve kıymetli sanatçıların birlikte ortaya koyacakları sergiyi sizlerle buluşturmak için şimdiden sabırsızlanıyoruz.