Lise öğrencilerimizden oluşan Marine Mammals Kulübümüz İstanbul Boğazı’nda yunus gözlemi etkinliği gerçekleştirdiler. 11. Sınıf öğrencilerimizden Mert Ege Ç.’nin koordinatörlüğünde gerçekleşen gözlemde öğrenci ekibimiz, boğazdaki deniz trafiğinin Afalina (Tursiops Truncatus) türü yunusların beslenme ve sosyalleşme gibi davranışlarına etkisini araştırmak üzere veri topladılar. Ahırkapı açıklarında iki saat süren gözlem boyunca 12-15 bireyden oluşan Afalina grubunda birçok yavru yunusa da rastlandı. IUCN’nin kırmızı listesinde “hassas” (vulnerable) olarak belirlenen bu türün neslinin devam etmesinde koruma çalışmalarını önemseyen öğrencilerimizin, yıl boyunca periyodik olarak gözlem yapmaya devam etmesi planlanıyor.