Hisar Okulları Kültür Merkezi, okulumuzun değerli kurucusu Feyyaz Berker’in sanata ve kültüre dair vizyonun en güzel örneklerinden biri olarak özverili çalışmalarla 2009-2010 sezonunda tamamlanarak seyircisine kavuşmuştur. Kültür Merkezimizin açılışı 17 Ekim 2009 tarihinde Tekfen Filarmoni Orkestrasının konseri ile gerçekleşmiş, öğrenci koromuz Orkestra eşliğinde İstiklal Marşını ilk eser olarak gururla seslendirmiştir.
Hisar Okulları Kültür Merkezinin 10. Yılı kapsamında, açılışı konserinden 10 yıl sonra yeniden aynı sahnede gerçekleşen Tekfen Filarmoni Orkestrası Konseri öncesinde Kültür Merkezi hayalini mümkün kılan Feyyaz Berker’i saygı ve sevgiyle hatırladık. Bu anlamlı gecede konser öncesinde Hisar Okulları Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu konuşma yaptı, kendisinin konuşması linkte yer almaktadır.
Ayrıca Feyyaz Berker’in can dostu, ortağı, Tekfen Filarmoni Orkestrasının kurucusu Sayın Nihat Gökyiğit, duygularını seyirciler ile paylaştı:
Rahmetli Kardeşim, Feyyaz’ın Değerli Dostları,
Her vesile ile ifade ettiğim gibi, Feyyaz Berker deyince akla uzlaşı, girişim ve liderlik gelir. İş hayatında olsun, sosyal sorumluluk alanında olsun, benimsediği bir proje gündeme gelince hemen sahiplenir, inisiyatif alır, onunla yatar onunla kalkardı.
O derece ki, bu yeni kuruluşun ilk başkanı olarak başka aday aranmazdı. TÜSİAD, DEİL, Aile Sağlığı ve Planlaması ve Hisar Vakfı ilk aklıma gelenler.
Ülke sorunları arasında, dış ilişkilerde ortaya çıkan krizler de onun en büyük dertlerinden olurdu. Bunların giderilmesine yardımcı olmak için teşkil ettiği heyetler ile yurtdışında temaslarda bulunmayı ihmal etmezdi.
Feyyaz’ın aklında eğitim davası hiç çıkmadı. Bu konuda verdiği hizmet ve eserler saymakla bitmez.
Yetiştiği Robert Koleje ve hisar Okullarına hizmet onun için inanılmaz mutluluk kaynağı oluyordu.
Örnek okul yapma sevdalısı idi. Bu gayeye ulaşmak için Hisar Okullarını geliştirirken bütün detayları heyecanla takip etti. Emeklerinin karşılığını görüyor, ortaya çıkan bu eşsiz eğitim yuvası onu çok mutlu ediyordu.
Atatürk sevdası artarak devam etti. Atatürk’ün halkımıza iyi anlatılması gerektiğine inanıyordu. Bu yolda hizmet için her çareyi, etkinliği fırsat bildi.
Tekfen’i bugünkü konuma getiren yapı taşları harcında onun girişimci ve cesur kişiliğinin önemli payı oldu. Sosyal sorumluluk faaliyetleri, Tekfen’i ihmal etmesine yol açmadı.
Bir gün hasta yatağından beni aradı. “Nihat, gün batımını seyrediyorum.” Dedi. “Güneş batar, Tekfen doğar” sloganımızı hatırlattı. Tekfen’in bizden sonra uzun yıllar yaşaması başta gelen arzumuz oldu.
Her yaptığı işin en iyisi ve örnek olmasını arzu ederdi. Bu salon, bu özlemine, sanat ve kültüre verdiği değere bir örnek oldu.
Çok sevdiği bu okulda, gönül verdiği Tekfen Konseri ile Feyyaz’ı bir kere daha rahmetle anma fırsatı yaratan Hisar Eğitim Vakfı’na teşekkür eder, saygılar sunarım.