11. sınıf öğrencimiz Umut Ö. 30 ülkeden 300 üstün yetenekli öğrencinin katılımıyla Çin’de gerçekleşecek olan ve Türkiye’den de 6 öğrencinin seçildiği, amacı Fen Bilimleri alanında yetenekli ve gelecek vadeden başarılı lise öğrencileri bilim araştırmalarında mükemmeli takip etmeye teşvik etmek olan ”Asya Bilim Kampı”na davet edildi.

Türkiye Delegasyonu seçimi ve kampa katılım organizasyonu Sabancı Üniversitesi Temel Geliştirme Direktörlüğü tarafından gerçekleştirilen Asya Bilim Kampı, her sene farklı bir ülkede yapılmaktadır. Her yıl kampa 16-19 yaşları arasında 25-30 ülkeden fizik, kimya, biyoloji, matematik

dallarında üstün yetenekli yaklaşık 300 genç davet edilir. Kampın programında, Nobel ödüllü dünyanın seçkin bilim insanlarının konuşmacı olarak katıldığı genel oturumlar, paralel tartışma saatleri, genel dersler, öğrenci poster seansı, sosyal aktiviteler ve geziler bulunur.

Bu yıl kamp 28 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında Shantau Guandong Çin’ de gerçekleşecek. Türkiye’den bu yıl seçilen 6 öğrenci içinde 11. Sınıf öğrencimiz Umut Ö.’de bulunuyor.

Öğrencimizi ve Fen Bilimleri Bölümümüzü tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.