Lise öğrencilerimiz, Liora N., Can G., Batuhan B., Yoel N., Can A., Rana T. ve Ece T., Bilgisayar Bölümü mentorluğunda okulumuzdaki IdeaLab’de geliştirdikleri proje ile Güney Kore’nin Daegu şehrinde gerçekleştirirlen “2019 ACM/IEEE International Conference on Human-Robot Interaction 2019” konferansına kabul edildiler.

Pomelo isimli, çocukların programlama öğrenmelerini hedefleyen robot projesi ve hazırladıkları “Pomelo, a Collaborative Education Technology Interaction Robot” makalesi ile 400 kişilik konferansa katılan tek lise olarak 9-15 Mart tarihleri arasında projelerini sundular.

Projelerini, üniversite lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin çalışmalarının yanında sergileyen öğrencilerimiz aynı zamanda konferans boyunca insan robot etkileşimi dalında profesyonel akademisyen, araştırmacıların verdikleri Robot, Machine Learning, Artificial Intelligence konuları ile ilgili atölye ve sunumlara katılma şansını elde ettiler ve “Student Design Competition” dalında, katılımcıların ve jürilerin oyu doğrultusunda verilen “Delegates’ Choice” ödülünü almaya hak kazandılar.

Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi gönülden tebrik eder, bu gurur duyduğumuz başarının devamını dileriz.