Ortaokul 6. Sınıf öğrencilerimizle, 22-26 Nisan 2016 tarihlerinde, 5. kez Masal Yolu Proje İnceleme Gezisini gerçekleştirdik.

Grimm Kardeşler’in 200 yıl önce derleyip yazıya geçirdiği masallara ev sahipliği yapan, çoğu Unesco Dünya Mirası listesindeki masal şehirlerden oluşan Masal Yolu; Kül Kedisi, Rapunzel, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Fareli Köyün Kavalcısı, Bremen Mızıkacıları, Uçan Hollandalı, Kurt ve Yedi Keçi Yavrusu, Kırmızı Başlıklı Kız gibi onlarca masalın doğduğu ve halen müzelerle, masal evleriyle çeşitli şekillerde yaşatıldığı mekânları kapsıyor.

K-12 sisteminde sarmal olarak ilerleyen masal türünü seçkin örneklerle her düzeyde okuyup incelerken, 6. sınıfta masal türünün özel bir yeri var. Masal Yolu Proje Uygulama Gezisinde, kendi kültüründeki masalların zenginliğiyle büyüyen öğrencilerimizin;

-başka kültürlerin masallarını da tanımasını, saygı duymasını,

-kendi kültüründeki masallar ile dünya masalları arasında karşılaştırma yapmasını,

-kültürel etkileşim ile birikim kazanmasını,

-masalların yerel kültürden evrensele uzanan bir köprü oluşturduğunu yaşayarak, görerek öğrenmesini,

-öğrendiklerini ve deneyimlerini içselleştirerek donanımlı dünya insanı olarak gelişimini hedefliyoruz.