21 Aralık Pazartesi sabahı anaokulu öğrencilerimizle yakınımızdaki bir turşu dükkanına gittik. “Meslekler” konumuza bağlı gerçekleştirdiğimiz bu gezide çocuklar turşuculuk mesleğini tanıdılar, hangi meyve ve sebzelerden turşu yapılabileceğini öğrendiler, turşunun nasıl kurulduğu hakkında bilgiler aldılar. Kendilerine ikram edilen turşuları bayıla bayıla tattılar. Turşunun ekşi tadı hakkında da konuşuldu. Turşuların iri kavanozlarda birer sanat eseri gibi sergilenmiş olmaları öğrencilerimizin dikkatini çekti.
On Monday, 21st of December 2015, we had a fıeld trip to a local pickle shop. Relating to our “Professions” topic, our students had the opportunity to know what a pickle maker does, which fruits and vegetables they can pickle and how they pickle. They enjoyed tasting the pickles served. The students were amazed by the big jars displayed on the shelves as if they were master pieces.